Kategorije
Reportaže i putopisi

Exposanita – sajam iz oblasti zdravstvene zaštite

Exposanita je međunarodni sajam iz oblasti zdravstvene zaštite koji se svake dvije godine održava u Bolonji. Nekoliko detalja, utiske i foto galeriju donosimo u idućem tekstu.

Exposanita je međunarodni sajam iz oblasti zdravstvene zaštite koji se svake dvije godine održava u Bolonji. Na nekoliko stotina metara kvadratnih izlagači iz čitave Italije i šire, prezentuju najnovije proizvode i dostignuća iz ovih oblasti. Fokus je na ortopedskim pomagalima.

Ovo je mjesto gdje se mogu završiti mnogi poslovi, od kupovine do uspostavljanja kontakata sa renomiranim proizvođačima. Zanimljivo je i to da je gotovo svaki proizvod moguće isprobati na licu mjesta. Imajući u vidu da iz Italije dolaze mnogi proizvodi zastupljeni na našem tržištu, smatram da je ovo odlična prilika za naše oropedije i prodavnice sanitetske opreme.

Ove godine je drugi puta kako posjećujem ovaj sajam. Obišao sam štandove prijatelja iz Triride koji su taj dan predstavili novi offroad  e-točak – T-rocks i iznenadili me sa mojom fotografijom na promo letcima :). Takođe sam bio sa ekipom disabili.com portala, prikupio  nekoliko kataloga i razgovarao sa proizvođačima manualnih kolica.

Cilj mi je da u ovoj godini promijenim kolica, jastuk i naslonjač a sajam je bio odličan početak.

U nastavku galerija slika sa jednog paviljona.

 

0 glasova

Od Slobodan Miletić

Zdravo. Moje ime je Slobodan, rodna gruda mi je Bosna, zanimanje informatika, pasija motocikli. Sve ovo i još mnogo toga me je opisivalo i činilo do avgusta 2012. godine i strašne saobraćajne nesreće. Povreda kičmene moždine me je obavezala na upotrebu kolica i promjenu zemlje i životnih navika. Ipak, nešto je i ostalo - i danas se bavim informatikom, vlasnik sam male softverske firme koja se zove Plus Innovative, često negdje otputujem, gledam filmove i čitam knjige, posjećujem moto i F1 trke i, evo, u slobodno vrijeme pišem ovdje.

2 odgovora na “Exposanita – sajam iz oblasti zdravstvene zaštite”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *