Kategorije
Aktuelno Balkan VIJESTI

Koliko su prijevoz i turizam pristupačni?

European Disability Forum zajedno sa Centrom za istraživanje i tehnologiju Hellas/Hellenic instituta za saobraćaj i Evropskom mrežom za pristupačan turizam učestvuje u istraživačkoj studiji …

Istraživanjem kojeg provodi European Disability Forum želi se utvrditi koliko su prijevoz i turizam prilagođeni osobama s invaliditetom.

European Disability Forum zajedno sa Centrom za istraživanje i tehnologiju Hellas/Hellenic instituta za saobraćaj i Evropskom mrežom za pristupačan turizam učestvuje u istraživačkoj studiji o dostupnosti prijevoza za osobe s invaliditetom.

Studija “Transport i turizam za osobe s invaliditetom i osobe sa smanjenom mobilnošću” bit će provedena za Evropski parlament i obuhvata sve vidove prijevoza, a prikupljat će podatke o postojećim pravilima i dobrim praksama, kao i aktuelnim problemima i nedostacima u dostupnosti prijevoza i turističkim ponudama

Ukoliko želite da podijelite svoja iskustva kao putnika s invaliditetom, možete odgovoriti na upitnik na sljedećem linku.

Od Miletić S.

Zdravo. Moje ime je Slobodan, rodna gruda Bosna, zanimanje informatika, pasija motocikli. Sve ovo i još mnogo toga me je opisivalo i činilo do avgusta 2012. godine i strašne saobraćajne nesreće. Povreda kičmene moždine me je obavezala na upotrebu kolica i promjenu zemlje i životnih navika. Ipak, nešto je i ostalo - i danas se bavim informatikom, vlasnik sam male softverske firme koja se zove Plus Innovative, često negdje otputujem, gledam filmove i čitam knjige, posjećujem moto i F1 trke i, evo, u slobodno vrijeme pišem ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *